Pandektes annoncerer AI-søgning og anonymiseringsværktøj til afgørelser - Blog

BlogPandektes annoncerer AI-søgning og anonymiseringsværktøj til afgørelser4. Januar, 2024  —  3 min læsning
"Jonas No Sjølund Profile Picture"

Jonas No Sjølund

Operations Manager (Cand.jur.)

Ved årsskiftet har vi opdateret vores platform med to nye funktioner, som vi har glædet os meget til at dele med jer.

AI-søgning

Med den nye globale AI-søgning kan du nu bruge Pandektes AI til at finde information på tværs af alle kilder, vi har tilgængelige, samt dine egne interne ressourcer. Derudover kan du informere søgningen med et defineret retsområde, således at AI’en kun søger i det data, som er relevant for det givne retsområde.

Med Pandektes bliver vejen fra spørgsmål til svar markant kortere, og brugeroplevelsen mere intuitiv. Det er et vigtigt skridt mod vores vision om at være den foretrukne platform til juridisk informationssøgning og vidensdeling.

Pandektes AI søgning

Her er et eksempel på hvordan du kan bruge den nye globale AI søgning:

Du arbejder med en juridisk problemstilling og vil gerne vide, hvilke lovgivninger og enkelte bestemmelser der regulerer området. Dernæst vil du gerne vide hvilken praksis der foreligger på området, og hvorvidt dine kollegaer har arbejdet med eller besvaret lignende spørgsmål før.

Alt afhængigt af dit spørgsmål vil Pandektes AI Assistent finde lovtekst, afgørelser, forarbejdere eller noter fra dine kollegaer, der behandler netop det emne. Derudover kan assistenten gøre dig opmærksom på at din sag muligvis bør behandles fra andre juridiske perspektiver og retsområder, end du umiddelbart havde forventet.

Vi ser rigtig meget frem til at høre tilbage fra alle vores brugere - så vi løbende kan forbedre søgningen endnu mere.

Anonymiseringsværktøj

Et overvældende flertal af danske afgørelser fra domstolene er utrykte, og ligger i skuffer og på servere rundt omkring hos landets advokater og de som har været parter i sagerne. At skulle sortere i den store mængde data der ligger i alle utrykte afgørelser har hidtil ikke været hensigtsmæssigt. Dette ændrer sig med Pandektes AI, hvorfor du nu som bruger af Pandektes kan uploade dit utrykte praksis og søge i det med vores AI Assistent.

En stor udfordring i denne forbindelse er imidlertid håndtering af personoplysninger - og derfor har vi bygget et anonymiseringsværktøj til at fjerne sensitive oplysninger i domme. Med anonymiseringsværktøjet har vi løst de grundlæggende problemer ved at uploade disse afgørelser, nemlig den tid det tager at anonymisere dem og gemme dem på en ordentlig måde.

Vores intuitive anonymiseringsværktøj reducerer anonymiseringsopgaven til en brøkdel af tiden, og derefter hjælper Pandektes AI assistenten med at kategorisere og indeksere afgørelserne. Brugeren har naturligvis altid fuld kontrol og vi hjælper blot med forslag, der kan give brugeren et kæmpe forspring. Vi er overbevist om, at advokater landet over alle vil have stor gavn af at få systematiseret søgningen i deres egen utrykte praksis og samtidig være GDPR-compliant ift. anonymisering af ældre afgørelser.

Samtidig skal der lyde en tak til vores brugere, og Frederik Waage for hans store bidrag og altid værdifulde sparring og samtidig også en stor tak til resten af vores Advisory Board og hele Pandektes teamet.

Vi glæder os meget til at vise jer alt det andet nye, vi arbejder på i 2024.

Løs lettere dine juridiske udfordringer

Skriv dig op på Pandektes' nyhedsbrev og få de nyeste opdateringer om Pandektes og vores platform.

Du accepterer, at vi opbevarer og behandler de indtastede oplysninger, og at vi må sende dig mails, når du trykker på Modtag vores nyhedsbrev-knappen. Læs mere i vores privatlivspolitik.

Nysgerrig på hvad Pandektes AI kan gøre for jer?

Book en gratis gennemgang og se Pandektes i aktion

Få en gennemgang